Excite

Met de ferry naar Engeland

Een ferrytocht naar Engeland boek je van tevoren, zodat je zeker weet dat je een plaats hebt. Voor je echter een plekje kunt boeken, zul je moeten weten waar je heen wilt. Ferry’s varen bijvoorbeeld naar Newcastle, maar ook naar plaatsen als Hull. Vaak heeft een bepaalde maatschappij een aantal aanleghavens. Je keuze voor maatschappij kan dus bepalend zijn voor je aankomst- en vertrekhaven, evenals de keuze voor dat laatste bepalend kan zijn voor je maatschappijkeuze.

Als je onderzoek doet naar de prijzen van tickets, geef dan ook altijd – voor zover mogelijk – aan dat je flexibel bent in je reistijden, als dat tenminste het geval is. Dan kun je soms nog voordeliger reizen. Een overtocht kan in het weekend bijvoorbeeld soms meer kosten dan een overtocht op een dag als donderdag. Door daar handig gebruik van te maken, bespaar je soms wel de helft aan kosten.

Tot slot: ben je zeeziek, maar wil je toch graag met de ferry? Zorg dan dat je voldoende reistabletjes bij je hebt en zoek zoveel mogelijk afleiding. Op de ferry vind je vaak meer dan genoeg entertainment!

Afbeelding: Flickr account joiseyshowaa

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020