Excite

Met de trein over het Zuid-Franse spoor

Zuid-Frankrijk is een divers gebied en is geliefd bij menig vakantievierder. Met het zuidelijkste stukje waar de jetset op de zonovergoten stranden een bruin tintje opdoet, het oosten grenzend aan Italië, het noorden dat wordt gekenmerkt door wildernis en woeste rivieren en het westen waar gigantische bergtoppen heersend over het landschap uitkijken.

Om dit gebied op een meer comfortabele wijze te verkennen, kun je eens de trein vanaf Nice pakken. Vanaf deze stad, op zo’n twee uur vliegen van Nederland, kun je zo naar Toulon, Grasse, Monaco, Digne-les-Bains of Tende boemelen.

Een van de vele leuke boemeltreintjes, de train des Pignes, loopt landinwaarts in de richting van Dignes-les-Bains. Al rijdende slingert de trein zich een weg door de majestueuze valleien van de Asse, de Verdon en de Haute Var. De trein rijdt niet al te snel. Over een afstand van 150 kilometer doet hij ongeveer 3 uur. Lang genoeg om van een schitterend uitzicht te kunnen genieten.

De trein passeert verscheidene middeleeuwse dorpjes om vervolgens te eindigen in Dignes, bekend om haar thermische baden en lavendelweiden. Kortom, een heerlijke manier om als vakantieganger rustig van de ene plek naar de andere af te reizen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021