Excite

Met één pond de wereld over!

Voor een beetje vakantie in het buitenland moet je hard sparen. Tenzij je het aanpakt als Keiichi Iwasaki, een Japanner die met slechts één pond maar liefst 37 landen doorreisde!

De man verliet zijn woonplaats in Japan acht jaar geleden met zijn fiets en heeft inmiddels al 45.000 kilometer gefietst. In de eerste instantie was hij niet eens van plan om naar andere landen te fietsen, maar wilde hij alleen een fietstocht door Japan maken. Hij deed dit echter met zoveel plezier, dat hij door reed naar Zuid-Korea. Daarna deed hij nog 36 landen aan, zonder in de tussentijd naar huis te gaan.

Erg makkelijk was de fietstocht niet. Nog afgezien van het fysieke aspect, heeft Keiichi op zijn reis nogal wat meegemaakt. Zo werd hij in India gearresteerd, is hij overvallen en beroofd door piraten en stierf hij bijna nadat hij door een hond met hondsdolheid gebeten was. In Nepal stapte hij bijna van zijn fiets af, om in het huwelijksbootje te stappen.

Ook werd zijn fiets twee keer gestolen en zijn twee van zijn fietsen gewoon door midden gebroken. Op dit moment rijdt hij dan ook op de vijfde fiets.

Keiichi heeft zichzelf steeds weten te redden met het geld dat hij krijgt voor het doen van verschillende goocheltrucs. Hij meent dan ook dat niet geld, maar een sterke wil het allerbelangrijkst is voor het slagen van een wereldreis. Op dit moment verblijft Keiichi in Zwitserland, waar hij de Mont Blanc wil beklimmen. Na zijn beklimming van de Mount Everest moet dat toch een eitje zijn!

Afbeelding: SWNS

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020