Excite

Met het vliegtuig naar Curaçao

Curaçao heeft de reiziger veel te bieden. Natuurlijk is het dé locatie voor een prachtige strandvakantie, maar denk ook zeker eens aan een bezoekje aan Willemstad. Het monumentale centrum van de hoofdstad staat op Unesco’s werelderfgoedlijst. Je herkent er de Nederlandse bouwstijl van trapgevels en zuilen. Maar ook kun je op Curaçao genieten van een schitterende onderwaterwereld, verschillende natuurparken en bij de Dolfijn Academie heb je de kans om te zwemmen met dolfijnen.

Curaçao bereik je het best per vliegtuig. Curaçao International Airport, ook wel Hato International Airport genoemd, ligt op zo’n tien kilometer van Willemstad af. Een vlucht van Amsterdam naar Curaçao duurt als je een rechtstreekse vlucht hebt, ongeveer negen uur. Om van en naar het vliegveld te komen, kun je gebruik maken van de bus of taxi, maar het is ook mogelijk om een auto te huren.

Een huurauto is ook een van de makkelijkste manieren om het eiland te verkennen. De afstanden zijn relatief kort, dus een auto huren is ideaal als je toch iets verder weg wilt. Je kunt ook gebruik maken van het openbaar vervuur, al rijden de bussen niet vaak, meestal maar één keer per uur. Er zijn ook kleinere busjes en het gemak hiervan is dat ze overal stoppen waar je maar wilt. Er rijden op Curaçao ook taxi’s, maar wanneer je daar gebruik van wil maken, moet je vooraf wel onderhandelen over de prijs.

Afbeelding: Flickr, Jessica Bee

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020