Excite

Met het vliegtuig naar Madrid

Vanaf Brussel en Amsterdam vlieg je in minder dan drie uur naar Madrid. Dat is een stuk sneller dan met de trein (zestien tot vierentwintig uur) en de bus (ritten van twee dagen). Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten. Er zijn vluchten die goedkoper uitvallen dan een plek in de bus die er dagen over doet om in Madrid te komen. Het is natuurlijk wel een kwestie van goed rondkijken en prijzen vergelijken.

Elke dag vertrekken er vliegtuigen naar Madrid. Er zijn ook voldoende aanbieders die hier vluchten naartoe organiseren. Directe vluchten worden aangeboden door onder andere Iberia, KLM, Ryanair en easyJet. De laatste jaren is KLM qua prijzen wat lager gaan zitten; sluit deze dus niet uit als je op zoek gaat naar vliegtickets.

Andere luchtvaartmaatschappijen die naar Madrid vliegen zijn Lufthansa, British Airways, US Airwaus an airBaltic. Er zijn verder nog tientallen andere luchtvaartmaatschappijen waar je mee naar Madrid kunt vliegen. Het is dus in de eerste plaats zaak om te bepalen of je het erg vindt om over te stappen (zo niet, dan kan dat geld schelen) en vanaf welke luchthaven je wil vliegen. Daarna kun je prijzen vergelijken en voor de goedkoopste aanbieder gaan.

Vanaf de luchthaven van Madrid kun je per bus, metro of taxi naar het centrum. De metro is in Madrid het populairst, gevolgd door de bus. Voor een taxi betaal je een gemiddelde prijs; voor zo’n twintig euro ben je in het centrum. Wel wordt er extra geld berekend voor bagage en/of huisdieren. De taxi’s herken je zo: witte auto’s met een rode, diagonale streep. Op naar Madrid!

Afbeelding: Flickr, Andres Rueda

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020