Excite

Met je huurauto cruisen door Amerika!

Route 66, Pacific Highway: als er één land is dat uitnodigt tot lange ritten over kilometers asfalt, dan is het Amerika wel. Een huurauto huren om alle staten te verkennen is hier dan ook geen keuzemogelijkheid, maar een echte must! En dan kies je natuurlijk het liefst voor zo’n lekkere dikke Amerikaan!

Amerikaanse auto’s zijn gemaakt voor de snelwegen in het land: ze zijn robuust, comfortabel en kunnen wel een stootje hebben. Ze slurpen misschien brandstof, maar omdat de prijzen van benzine en diesel in Amerika zo laag liggen, is dat helemaal niet zo’n ramp als het in Nederland zou zijn.

In Amerika kun je bijna op iedere hoek van de straat wel een auto huren. Dat is mooi, want het drukt de prijzen. Toch doe je er goed aan om – zeker als toerist – gebruik te maken van de diensten van een internationaal bureau. Daarmee kun je al in Nederland contact opnemen. Sterker nog, je kunt vaak je auto vast in Nederland uitzoeken!

Als je je huurauto regelt bij een groot bedrijf, weet je zeker dat je goed zit. De verzekering is vaak in orde en er wordt op een eerlijke manier omgesprongen met schades. Tijdens je vakantie wil je natuurlijk nergens gezeur over hebben en dan is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

Voor het huren van een auto in Amerika heb je geen internationaal rijbewijs nodig. Het kan echter geen kwaad om er voor de zekerheid toch een te bestellen. De regels kunnen namelijk per regio verschillen en met een extra rijbewijs voorkom je de ergste problemen!

Afbeelding: Flickr account NJScott

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020