Excite

Met kerst weg

Er is geen leukere periode dan kerst om een stedentrip te maken. Muziek op straat, vrolijke verlichting en natuurlijk de gezelligste kerstmarkten. De leukste steden om met de kerst te bezoeken vind je vlak bij huis, in Duitsland en België.

Wat betreft kerstmarkten, staat Düsseldorf met stip op nummer een. Niet voor niets, want Düsseldorf is makkelijk te bereiken vanuit Nederland en is een kerstbestemming bij uitstek. De smalle straatjes zijn feestelijk verlicht en overal ruikt het heerlijk naar lekkernijen die typisch zijn voor de tijd rond de kerst zoals gebraden appels, glühwein, kaneelkoekjes, warme chocolademelk en heerlijke punch.

Shop je graag? Dan moet je naar Oberhausen, net over de grens bij Arnhem. In Oberhausen staat een overdekt winkelcentrum dat een walhalla is voor kerstshoppers. Het hele winkelcentrum is feestelijk versierd en op het buitenterrein bevindt zich een van de grootste kerstmarkten van het hele Ruhrgebied. Meer dan 135 houten kraampjes bieden vele verrassingen.

In België zijn Brussel en Antwerpen de meest geliefde steden tijdens en rondom kerst. In Brussel staat dit jaar een 48 meter hoog reuzenrad, verlicht met 18.000 lampjes. Het reuzenrad geeft je een schitterend uitzicht over de kerstmarkt en over de stad. Je kunt ook schaatsen, in de oude haven op de openlucht ijspiste nabij het Sint-Katelijneplein. Antwerpen is minstens zo gezellig. In het kerstdorp op de Groenplaats komt de kerstmarkt in Antwerpen helemaal tot zijn recht. De kerstverlichting en sfeervolle muziek zorgen voor een unieke sfeer in dit middeleeuwse stadsgedeelte.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Peter Huys

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020