Excite

Met Pasen naar Duitsland

Wil je er even lekker tussenuit, dan is een weekendje weg met Pasen naar Duitsland perfect. Even een paar dagen weg zonder dat je die extra dag vrij moet nemen. Daarnaast ontloop je ook allerlei verplichtingen in Nederland waar je misschien geen zin in hebt. Denk aan een overvolle woonboulevard! Duitsland is bovendien goed bereikbaar en heeft vele mooie steden en gebieden die het bezoeken waard zijn. Echt tijd voor jezelf of voor elkaar maken doe je door lekker met Pasen naar Duitsland te gaan.

Pasen 2014

Pasen 2014 in Duitsland lijkt erg mooi te worden met veel zon en een aangename temperatuur. Al vanaf Witte Donderdag wordt het stralend weer. Het is dus ideaal om met Pasen 2014 lekker veel buiten te zijn. Fietsen of varen zijn maar twee voorbeelden van activiteiten die je in de prachtige natuurgebieden in Duitsland kunt ondernemen. Denk aan de Eiffel, de Harz of Sauerland. Alle drie zijn gemakkelijk in een halve dag te bereiken met de auto vanuit Nederland.

Duitse steden

Een bezoek aan één van de beroemde Duitse steden kan ook een prima weekendje weg zijn. Met Pasen zijn in Duitsland wel veel winkels gesloten, maar de grotere musea zijn wel geopend, evenals veel horeca. Omdat we met Pasen in Duitsland geen Tweede Paasdag hebben, kun je op maandag natuurlijk wel gewoon winkelen, net als op Goede Vrijdag en Stille Zaterdag. De dagen voor Pasen zijn er in veel Duitse steden zogenaamde paasmarkten (Ostermärkte) waar je allerlei lekkernijen kunt kopen voor het paasontbijt. Houd er rekening mee dat Goede Vrijdag in veel (katholieke) steden een vastendag is waarop geen vlees wordt gegeten.

Wil je graag een stad bezoeken bij onze oosterburen? Pasen in Duitsland vier je bijvoorbeeld in Keulen, Düsseldorf, Duisburg, Bremen of Münster.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019