Excite

Met plastic boot de oceaan over

David de Rothschild is avonturier en milieuactivist. Hij start in augustus 2009 een wel heel bijzondere expeditie. Hij zal namelijk in een boot van plastic flessen zo’n 10.000 kilometer afleggen over de Stille Oceaan. Hij zal van San Francisco naar Sydney varen. Dit doet hij samen met een bemanning bestaande uit wetenschappers, zeilers en avonturiers. De boot zal een catamaran zijn van zo’n achttien meter lang. De zeilboot bestaat geheel uit gerecyclede flessen.

David de Rothschildhoopt op deze manier aandacht te vragen voor het hergebruiken van consumentenafval. Hij wilt aantonen dat het afval voor allerlei doeleinden te gebruiken is, zoals bijvoorbeeld een gevaarlijke tocht over de Stille Oceaan. De Stille Oceaan staat bekend als groot en onbereikbaar.

David de Rothschild wil niet alleen van San Francisco naar Sydney varen, maar ook met zijn organisatie Adventure Ecology, enkele ecologisch kwetsbare plaatsen van onze planeet aandoen. Zo zal hij met zijn plastic boot naar de grootste stortplaats op zee ter wereld gaan, die ook wel bekend staat als de Kunststof-archipel. Daarna wilt hij door naar Hawaï, de Line-eilanden en het zinkende eiland Tuvalu.

Voor David de Rothschildis het een droom die hij al vele jaren koesterde. Hij had al langer de wens om een vaartuig te maken uit gerecycleeerd materiaal. Hij wilde altijd al dat het schip een belangrijke rol zou kunnen spelen in het zoeken naar oplossingen voor duurzame ontwerpen.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020