Excite

Mexico-reizigers mogen gratis hun reis omboeken

De reisorganisaties TUI Nederland, Thomas Cook en Oad hebben besloten dat reizigers naar Mexico gratis hun reis mogen omboeken naar een andere bestemming. Dit is dinsdag bekend gemaakt.

Het besluit is genomen nadat het ministerie van Buitenlandse Zaken een aangepast reisadvies gaf. De komende reizen van TUI Nederland gaan wel nog gewoon door. Er gaan sowieso nog twee vluchten naar Cancun in Mexico. Maar als reizigers zich niet gerust gesteld voelen, mogen ze gratis hun reis omboeken. En ook OAD geeft de kans om de reizen om te boeken voor een andere locatie. Dit gaat om ongeveer 450 reizigers naar Cancun. Er zijn ook zo’n veertig tot vijftig man die een rondreis gaan doen. Zij mogen ook op een later tijdstip naar Mexico. Bij Thomas Cook geldt het omboeken voorlopig tot vier mei. Er is nog niet precies bekend hoeveel reizigers gebruik maken van deze reisorganisatie. Tot nu toe hebben nog maar weinig mensen gebruik gemaakt van deze regeling. Het merendeel gaat gewoon naar Mexico.

De varkensgriep is niet alleen in Mexico geconstateerd, maar ook in landen zoals Spanje, Frankrijk, Duitsland, Israël en de Verenigde Staten. Veel spamsites springen in op de varkensgriep en versturen mailtjes waarin wordt verwezen naar sites waar zogenaamde medicijnen tegen de griep te koop zijn.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020