Excite

Middelburg: een interessante Zeeuwse stad

Met de huidige kredietcrisis is het voor veel mensen lastig om in het buitenland op vakantie te gaan. Maar in eigen land is ook genoeg te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van Middelburg? Een Zeeuwse stad met veel mooie bezienswaardigheden. Je kunt er tevens prima kamperen.

Abdijtoren de Lange Jan is een toren van 90,5 meter hoog. Je hebt vanaf de toren een schitterend uitzicht over Middelburg. De trappen van de toren hebben in totaal 207 treden, dus het is een flinke klim. Ook het stadhuis van Middelburg is de moeite waard om te bekijken, aangezien het in de gotische stijl is gebouwd.

Ook een leuke aanrader in Middelburg is Miniatuur Walcheren, waar Walcheren in het klein is nagebouwd. Dit is een leuke trip voor zowel jong als oud en alles is aangelegd in een mooie tuin met bonsaibomen. Ook Utropia is een aanrader, waar je allerlei tropische planten kunt bewonderen. Er vliegen ook veel vogels rond. Ook voor kinderen is dit leuk, omdat zij een speurtocht kunnen doen.

Middelburg kun je op verschillende manieren verkennen. Je kunt lopen, maar je kunt ook een rondvaart nemen en zo van alles te horen krijgen over de stad. Het is daarnaast mogelijk om Middelburg te zien vanuit een speciale paardentram. Dit is mogelijk onder begeleiding van een gids.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020