Excite

Middeleeuws Brugge

Brugge kun je een romantische stad noemen. Je kunt een boottocht maken over de grachten of per koets Brugge bekijken. Ook zijn er veel gezellige restaurantjes en vind je er heerlijke Belgische chocolade. Er is zelfs een chocolademuseum. Genoeg reden dus om als verliefd stel naar Brugge te gaan. De stad heeft immers alles waar je aan moet denken bij romantiek.

Maar je hoeft zeker niet als koppel naar Brugge te gaan. Er zijn veel historische gebouwen met geveltjes en de straten zien er oud uit. Dat wordt extra benadrukt, omdat er op veel plekken in Brugge geen auto’s rijden. Er zijn tevens veel historische bezienswaardigheden. Rond de grote markt vind je veel oude gebouwen, zoals het stadshuis uit 1376. De grote markt is sowieso erg populair en er is altijd wat te doen. Andere pleinen die aan te raden zijn, zijn Huidenvettersplein en Jan van Eyckplein. Ook zijn er mooie kerken, zoals O.L.Vrouw-Bezoekingskerk en de Sint-Walburgakerk.

Er zijn in Brugge ontzettend veel musea, waaronder het Frietmuseum en het Chocolademuseum. Ook is er een diamantenmuseum. Erg interessant is het Guido Gazellenmuseum, dat zich focust op één van de bekendste dichters van Vlaanderen. Met de kinderen kun je een leuk uitstapje maken naar Boudewijn Sea Park in de buurt. Hier worden shows gegeven met dolfijnen.

Afbeelding: Flickr account ethanlindsay

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020