Excite

Midden in de Middellandse zee: Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en een erg populaire vakantiebestemming. Er zijn leuke bezienswaardigheden op Kreta. Kreta kent een mediterraans klimaat. Het is er dus zomers lekker warm en de winters zijn zacht.

Kreta heeft een grote diversiteit aan flora en fauna. Er groeien ruim 2.000 planten op het eiland, waarvan een groot aantal nergens anders groeit. Ook groeien er veel kruiden, zoals tijm, koriander, salie en essenkruid. Ook zijn er veel fruitbomen. Op het eiland lopen meer geiten dan mensen. De Kri-Kri geit is erg beroemd en komt alleen in Kreta voor.

Op Kreta kun je verschillende kloven vinden. De beroemdste is toch wel Samaría Kloof. Je kunt hier prachtig wandelen. Let wel op dat het er altijd erg druk is, omdat iedereen er graag een kijkje wilt nemen.

Je kunt ook naar Knossos, een historisch paleis. Dit paleis is ontstaan 2.000 jaar voor Christus. Ook is er het Starbeach Waterpark, het grootste waterpark van Kreta. Dit is ook een hele leuke plek voor kinderen om te bezoeken.

Iedereen die graag meer over de geschiedenis van Kreta te weten wil komen kan naar het Archeologisch Museum. Dit is één van de beste musea over de antieke wereld. Je kunt zeker een paar uur doorbrengen in dit bijzondere museum om de uitgebreide collectie te bekijken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020