Excite

Milaan: the place to be

Een bezoekje aan Milaan brengen is een fantastische ervaring. Enige planning is wel vereist, de bezienswaardigheden liggen verspreid over de stad. Gelukkig helpt een goed openbaar vervoersstelsel je hierbij!

Milaan is een bruisende stad en de op een na grootste stad van Italië. Voor mensen die van winkelen houden kan het niet op, het is een Mekka. Op modegebied is Milaan toonaangevend, en dat is terug te zien in de winkels. Wie de nieuwste mode zoekt, kan in Milaan prima terecht!

Ook op cultureel gebied kom je niets te kort in Milaan. Er zijn vele musea, oude kerken en theaters. Zo kun je het Santa Maria delle Grazie bezoeken waar je het laatste avondmaal van Leonardo da Vinci kunt bekijken.

Een rondleiding in het stadion van Milaan, het San Siro Stadion, is geen enkel probleem. Hier spelen de topclubs en rivalen AC Milan en Inter Milan. Je zult dat ook zien dat ze enkele Nederlandse spelers nog zeker niet vergeten zijn!

Qua eten kom je niets tekort in Milaan. Zo serveert men heerlijke streekgerechten maar ook uit de traditionele gerechten is er een ruime keuze. Wat dacht je trouwens van heerlijke tapas? En dat in Italië! Mocht je zin hebben in een drankje in een café dan kunnen we van harte een café aanraden buiten het toeristische gebied. Hier is het vaak een stuk gemoedelijker en ook nog eens goedkoper.

Reserveer wel een aantal dagen als je alles wilt zien in Milaan. Bezienswaardigheden liggen soms toch wel een eind uit elkaar. De metro of bus kan hierbij uitkomst bieden.

Afbeelding: Flickr account francesco sgroi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019