Excite

Flink shoppen in Milan? Boek nu je vlucht!

Milaan is de tweede stad van Italië en de belangrijkste stad in Noord-Italië. De naam komt van het Latijnse Mediolanum wat 'in het midden van de vlakte' betekent. Milaan ligt dan ook midden in de Po-Vlakte. Milaan is de hoofdstad van Lombardije en tevens de hoofdstad van de provincie Milaan. De stad kent bij elkaar ruim 4 miljoen inwoners.

Milaan is het mekka voor fashion en design. De stad lijkt wel een grote catwalk met haar brede winkelstraat vol hippe designwinkels. Milaan heeft een duur imago, maar niet alles is onbetaalbaar. Ook voor Jan Modaal is er genoeg betaalbare mode te vinden aangezien alle bekende ketens zich in de stad hebben gevestigd. Ga voor leuke aanbiedingen eens langs bij de een van de grote warenhuizen die de stad rijk is.

Niet alleen de ware fashionista's kunnen hun hart ophalen in modestad der steden, ook voor de cultuurliefhebber is er voldoende te beleven. Zo wordt Milaan gedomineerd door een enorme kathedraal, de Dom van Milaan. Met de bouw van dit enorme kunstwerk werd al in 1386 van start gegaan maar de voltooiing van het project was pas 500 jaar later. Stralend wit staat deze kathedraal in het midden van de stad.

Andere bekende bezienswaardigheden zijn Bibliotheca Ambrosiana waar 30 000 handschriften zijn bewaard of Santa Maria delle Grazie waar Leonardo Da Vinci een enorme muurschildering in de eetzaal van de kerk heeft gemaakt.

Milaan heeft voor ieder wat wils en op maar twee uurtjes vliegen is het een heerlijke bestemming voor een weekendje weg. Dus ga naar Milan, boek je vlucht!

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020