Excite

Miljardair bouwt duurste Europese hotel

De Russische miljonair Telman Ismailov heeft 1,4 miljard dollar geïnvesteerd in een nieuw hotel. Het gaat om het Mardan Palace nabij Antalya. Dit hotel is in één klap het duurste hotel van Europa geworden.

Het hotel is gebouwd in de stijl van de gouden tijd van het Ottoman Empire. Er zijn 560 kamers, inclusief twee royal suites met privézwembad, die blinken van het goud. Het hoofdgebouw is een gelijkenis met het Dolmabahce Palace en de bruggen over het zwembad zijn gebaseerd op het originele ontwerp van de ‘Da Vinci Brug’. Speciale gondola’s zullen de bezoekers over het zwembad naar de hoofdingang brengen. Het zwembad is het grootste zwembad van de Mediterranea en is maar liefst 500m². Vijf reuze aquaria vertegenwoordigen de grote oceanen in de wereld.

In de suites is er een afstandsbediening voor het toilet en is er maar liefst 9.000 ton Egyptisch zand om een privéstrand te creëren. In Mardan Palace komt tevens een grote spa en healthclub van 7500m². In de health club vind je onder anderen een vitamine- en champagnebar, een sneeuwgrot en een thalasso pool. Ook is er een golfbaan, die ontworpen is door Jack Nicklaus.

In juni 2009 zullen de deuren van Mardan Palace worden geopend. Kamerprijzen variëren van €360 per nacht tot €14,000 voor een Royal Suite met eigen zwembad in het hoogseizoen.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020