Excite

Miljoen Nederlanders gaat weer op wintersport

  • © Getty Images
Ook de vakantiesector merkt dat de economie langzamerhand weer wat aan begint te trekken. Een groot aantal Nederlanders maakt namelijk plannen om op wintersport te gaan. Naar verwachting zullen ongeveer een miljoen Nederlanders in de komende maanden op wintersport gaan. Dat zijn er veel meer dan in de afgelopen jaren het geval was. Toen zorgde de recessie er vooral voor dat mensen thuisbleven.

Volgens de ANWB, die aangeeft dat er zoveel wintersporters zijn, is de schatting ook nog voorzichtig. Als de sneeuwcondities goed zijn, dan is de kans groot dat het aantal alleen maar toeneemt. Als we kijken naar landen, dan blijkt Oostenrijk echt favoriet te zijn onder Nederlanders. Hier gaat de helft van de wintersporters heen. Ook Frankrijk, Duitsland en Zwitserland blijven populair.

In Oostenrijk gaan de meeste mensen naar Tirol en Salzburgerland. In Frankrijk zijn vooral de Franse Alpen geliefd. Wintersporters die naar Duitsland gaan, bezoeken het liefst het Sauerland. Ongeveer 74 procent van de wintersporters gaan ook daadwerkelijk skiën, terwijl zo'n 11 procent gaat snowboarden. Andere activiteiten die tijdens de wintersport ondernomen worden zijn wandelen en langlaufen.

Hoewel vliegtickets steeds goedkoper worden, gaan de meeste mensen nog steeds het liefst met de auto naar het wintersportadres. Dit komt waarschijnlijk doordat het dan makkelijker is om eigen spullen mee te nemen. Bovendien moeten wintersporters vaak ook nog een stukje reizen naar de piste, waarbij het makkelijk is om eigen vervoer te hebben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021