Excite

Miljoen roepies voor kokosnoot-plukmachine

Een afdeling van de Indiase overheid looft een beloning van maar liefst 1 miljoen roepies uit voor degene die een plukmachine voor kokosnoten uitvindt. Het is de bedoeling dat de kokosnoten dan geplukt kunnen worden, zonder dat er iemand in de boom moet klimmen.

Op dit moment willen steeds minder jonge mannen in bomen klimmen om kokosnoten te plukken. Zij kiezen steeds vaker voor een veilige kantoorbaan. Dit is begonnen toen Kerala onafhankelijk werd. Op dat moment werd namelijk ook de toon gezet voor het afschaffen van het kastensysteem dat er al eeuwenlang voor zorgde dat mensen de banen vervulden waarvoor ze geboren werden. Nu hebben jonge mensen de keuze wat ze willen doen en het plukken van kokosnoten blijkt dan niet erg hoog op het verlanglijstje te staan.

Om zowel aandacht voor het vak te trekken als een makkelijke manier te vinden om kokosnoten te plukken, heeft de overheid deze prijs – die omgerekend neerkomt op ongeveer €15.000 – uitgeloofd. Die prijs mag je overigens niet gewoon opmaken. Je krijgt het bedrag als je een ontwerp indient dat wordt goedgekeurd. Met behulp van die €15.000 kun je je ontwerp dan ook daadwerkelijk ontwikkelen.

Afbeelding: Flickr account koshyk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020