Excite

Minder mensen op vakantie met Pasen

  • © Getty Images
Dit jaar gaan minder mensen op vakantie met de Paasdagen. Omdat Pasen dit jaar erg vroeg in het seizoen valt, gaan minder Nederlanders weg. Ook zullen er minder buitenlandse toeristen komen dan bijvoorbeeld vorig jaar het geval was. Daarnaast werkt de wisselvallige weersverwachting ook niet mee. Hoewel het inmiddels lente is, hebben we in de afgelopen dagen veel last gehad van heftig herfstweer.

Volgens de verwachting van NBTC Holland gaan dit jaar ongeveer een half miljoen Nederlanders met de Paasdagen met vakantie. Dat zijn er ongeveer 100.000 minder dan vorig jaar. Qua buitenlandse toeristen kunnen we vooral bezoek verwachten uit Duitsland. Ongeveer 65 procent van die categorie komt daar vandaan. Andere bezoekers komen uit België, Frankrijk en Groot-Brittannië. In totaal zullen er ongeveer 850.000 buitenlandse vakantiegangers naar ons land komen. Vorig jaar waren dat er nog zo'n 900.000.

De buitenlandse toeristen komen vooral voor trekpleisters als Amsterdam en andere grote streken, de kust, de verschillende paasevenementen en de bollenstreek. Van de Nederlanders die weg gaan, zullen er ook nog veel in eigen land blijven. Ongeveer 300.000 Nederlanders zullen de paasdagen op vakantie in eigen land vieren. Dit zijn er ook 50.000 minder dan normaal.

Qua accommodaties is de bungalow dit jaar het meest geliefd. Dat is overigens praktisch altijd zo. Als het weer goed is, gaan ook veel mensen kamperen. Het lange paasweekend wordt door ongeveer 200.000 mensen in het buitenland gevierd, met name België en Duitsland zijn hiervoor populair.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020