Excite

Minder mensen op wintersport

Het is crisis en dat is te merken bij de vakanties: er zijn veel minder reserveringen op een wintersportvakantie. Het aantal reserveringen is gedaald met 5 procent.

In het begin...

In het begin leek het heel erg goed te gaan met de wintersport. Het aantal boekingen lag namelijk tien tot twintig procent hoger dan voorheen. Helaas verdween deze stijging al snel en bleek dat er veel minder mensen zijn die dit jaar niet op wintersport gaan.

Meer geld...

Hoewel er minder mensen zijn die op wintersport gaan, geven de mensen gemiddeld meer uit dan vorig jaar. De mensen geven gemiddeld 10 euro meer uit per persoon. Dit is toch opvallend te noemen, omdat veel mensen toch zuiniger willen leven en graag geld willen besparen.

Herfstvakantie

Ook de herfstvakantie is veel minder geliefd bij de toeristen. Er is zo’n vier procent minder omzet dan vorig jaar tijdens de herfstvakantie en er zijn vijf procent minder boekingen gedaan dan voorheen. Ook dit is opvallend te noemen, omdat er werd verwacht dat veel mensen op vakantie wilden na de regenachtige zomer.

Populaire landen

Spanje is een populair land voor vakanties en het hele jaar eigenlijk wel geliefd. Ook Frankrijk en Duitsland doen het nog steeds erg goed. De Nederlandse Antillen doen het beter dan andere jaren. Egypte heeft een daling gehad van zo’n 20 procent bezoekers, wat natuurlijk te maken heeft met de demonstraties daar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020