Excite

Modestad Milaan

Leer Italië kennen door een bezoek aan Milaan te brengen. Sowieso is het een echte modestad en vind je er winkels van alle bekende modenamen, zoals Gucci en Prada. Er vinden ook geregeld grote modeshows plaats in Milaan. Milaan is ook een stad van het voetballen, aangezien er twee grote voetbalclubs van Europa zitten. Je kunt dus de voetbalstadions bekijken, of als je geluk hebt een wedstrijd bijwonen.

Maar Milaan heeft behalve winkels en voetbalstadia ook veel bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld Duomo. Dit is de op één na oudste kerk ter wereld, die gebouwd is in 1386. Het is een grote gotische kerk en zowel van buiten als binnen absoluut de moeite waard om te bekijken. Ook heb je het Cimitero Monumentale, een begraafplaats waar belangrijke mensen uit Milaan liggen. Zeker de moeite waard is Castello Sforzesco, een kasteel met ophaalbruggen en meters dikke muren. Het ligt midden in de stad. Ga ook eens naar La Scala, het bekendste operagebouw van de wereld. Het operagebouw opende haar deuren in 1778.

Een mooi uitzicht over Milaan heb je vanuit Torre Velasca, een modern gebouw dat 106 meter hoog is. Ook zijn er veel musea in de stad, met name kunstmusea. Ook kun je natuurlijk heel goed eten in de stad en de vele Italiaanse gerechten uitproberen.

Afbeelding: Flickr account publius_ovidus

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019