Excite

Mogelijke run op vliegtickets Zuid-Afrika

De Nederlandse luchtvaartmaatschappijen verwachten dat er volgende week een run ontstaat op vliegtickets naar Zuid-Afrika. Nu Nederland een grote kans maakt om ook door te gaan naar de kwartfinale, zullen veel Oranjefans hun team wellicht het liefst in het echt zien spelen.

Bedrijven als KLM, Transavia, ArkeFly en Martinair houden rekening met honderden of misschien zelfs duizenden fans die alsnog naar Zuid-Afrika willen. Die mogelijkheid bestaat in principe ook, want de maatschappijen hebben nog een aantal toestellen achter de hand, die eventueel kunnen worden ingezet voor extra vluchten.

Eerdere jaren, toen het Nederlandse team verschillende successen boekten in Basel en Bern, ontstond er ook een run op vliegtickets naar die steden.

Een groot voordeel is, dat veel van de tickets voor de latere wedstrijden nog niet uitverkocht zijn. Bovendien zullen veel Franse en Italiaanse supporters die wel al tickets voor die wedstrijden gekocht hebben, er misschien wel vanaf willen, nu blijkt dat hun teams het toch niet tot die wedstrijden gaan redden.

Het enige obstakel kan zijn dat het WK nu in Zuid-Afrika gehouden wordt. Dat is toch een stuk verder dan Zwitserland en aan de vliegtickets hangt dus een fors prijskaartje. De verschillende luchtvaartmaatschappijen spelen daar echter weer handig op in door speciale WK-aanbiedingen samen te stellen.

Op 28 juni is de volgende wedstrijd gepland. Nederland moet dan spelen tegen Slowakije. Als Nederland dan wint, mag het team vijf dagen later in de kwart finale spelen.

Afbeelding: Flickr account Ack Ook

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020