Excite

Montréal, een stad in Canada

Montréal is de hoofdstad van de Canadese provincie Québec en na Toronto de grootste stad van het land. De twee Canadese talen Engels en Frans worden er door elkaar gesproken. Montréal ligt aan de Mont Royal en heeft een Europese sfeer. Er zijn veel bezienswaardigheden, waardoor de stad zeer geschikt is om te bezoeken.

Tijdens een bezoek aan Montréal moet de Mount Royal zeker een keer beklommen worden. Je hebt er een mooi uitzicht over de hele stad. Zowel in de zomer als in de winter komen de inwoners van Montréal de berg op om te joggen, skiën of barbecueën. Wat ook zeker gezien moet worden is het Olympisch Stadion met de scheve toren. Het is de grootste en scheefste toren ter wereld. Historische gebouwen vind je bij Vieux Montréal en Place Jacques-Cartier. Ook is er de oude haven waar je een bezoek aan kunt brengen. De Biosphère is erg opmerkelijk. Het is een enorme bol geweven van staal.

Je kunt ook een bezoekje brengen aan de Botanische tuinen, met cactussen en orchideeën. Je kunt er ook lekker thee drinken. Je kunt de tuinen het hele jaar door bezoeken. Ook zijn er diverse musea waar je terecht kunt om meer over de geschiedenis van de stad te leren. Daarnaast zijn er veel eetgelegenheden, waar je terecht kunt voor een lekker hapje eten.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020