Excite

Mooie hotels in Monaco

Denk je aan Monaco, dan denk je waarschijnlijk aan de rijke sterren en de prachtige luxe jachten. Ook de indrukwekkende sportwagens zullen snel in je opkomen. Monaco heeft dit inderdaad allemaal, en daarbij nog meer. Denk aan een zonnig klimaat, een heerlijke vakantiebestemming, winkels en indrukwekkende boulevards. Ook een stukje cultuur opdoen is er geen probleem.

Monaco heeft een oppervlakte van twee vierkante kilometer en bestaat uit twee steden. De eerste stad is het oude Monaco-ville, de tweede stad is het luxe Monte Carlo. Kom genieten van het heerlijke Middellandse zeewater aan het strand, waag een gokje in het casino of bezoek de exotische cactustuin. Je kunt nog veel meer ontdekken in Monaco, maar daarvoor moet je natuurlijk nog wel op zoek naar een hotel.

Je zou denken dat je op twee vierkante kilometer weinig hotels kunt plaatsen. Toch heeft Monaco een voor zijn grootte indrukwekkende hoeveelheid hotels. Je hebt keuze uit zo’n twintig overnachtingsmogelijkheden, variërend van zeer luxe tot middenklassehotels en –resorts. Wel betaal je flink wat voor je overnachting, met een gemiddelde van een paarhonderd euro in het hoogseizoen.

De kunst in Monaco is dus om een goed geprijsd hotel te vinden dat ook nog eens de kwaliteit biedt waar je naar op zoek bent. Een goed voorbeeld is Hotel Miramar, een tweesterrenhotel dat kamers met zeezicht heeft voor zo’n negentig euro per nacht. Voor iets meer slaap je in driesterrenhotel Novotel Monte Carlo.

Wil je het nog goedkoper of juist iets luxer? Kijk goed naar aanbiedingen en probeer kamers te boeken buiten het hoogseizoen. Zo heb je de meeste kans dat je een goede prijs betaalt voor je kamer in Monaco en kun je het bespaarde geld daar heerlijk uitgeven.

Afbeelding: Flickr, jeffwilcox

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021