Excite

Mooie reizen: Kroatië

Het land Kroatië ligt in Europa. Het land grenst aan Slovenië, Hongarije, Servië, Bosnië en Herzegovina en Montenegro. In het noordwesten van het land heb je de hellingen van de Alpen en in het zuiden ligt de Atlantische oceaan.

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en gelegen op een berg. Er zijn veel monumentale bouwwerken en musea. Osijek is een stad waar de oorlog flink wat sporen heeft achtergelaten. In sommige gevels zie je de kogelgaten nog zitten. De stad heeft veel kerken die je kunt bekijken. Rijeka is een havenstad. De stad is erg belangrijk voor de economie van Kroatië, maar heeft ook veel mooie bezienswaardigheden.

Kroatië beschikt over een schitterende natuur. Er zijn veel nationale parken, zoals Nationaal Park Plitvicemeren, met meren, grotten en watervallen. Ook heb je in Kroatië de Krkawatervallen, die een verval van 242 meter hebben in zo’n zeven stappen. In Kroatië kun je tevens mooie meren en bossen vinden. Overal kun je schitterende wandeltochten maken en echt één worden met de natuur.

Kroatië is een prima vakantiebestemming. Je kunt er heen reizen en de omgeving eens goed bekijken. Bezoek een stad of natuurgebied en leer meer over de geschiedenis en gebruiken van het land. Je kunt een hotel boeken. Doe dit bij voorkeur vooraf. Dit is vaak goedkoper dan op de bonnefooi binnenstappen.

Afbeelding: Flickr account eoghan

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020