Excite

Op zoek naar mooie stranden?

Als je op zoek bent naar mooie stranden, kán je natuurlijk afreizen naar het eerste het beste Caribisch gebied. Hier vind je stranden te kust en te keur, het een nog mooier dan het andere. Maar als je de mogelijkheid (lees: een flinke hoeveelheid geld) hebt, kan je natuurlijk ook besluiten om eens af te reizen naar de mooiste plekjes ter wereld.

Mooie stranden ver weg: een waar genot voor het oog

Mooie stranden zijn er genoeg te vinden. Je moet alleen even weten waar. Locaties die echt bekend staan om hun prachtige zandstranden, zijn onder andere:

Fernando de Noronha, Brazilië

Circa 355 kilometer uit de kust van Brazilië vind je Fernando de Noronha, een archipel van 21 grotere en kleine eilandjes. Op deze stranden vind je vrijwel geen toeristen, alleen een overweldigende hoeveelheid natuurschoon. Op de site van Unesco World Heritage staat dit gebied bekend als het mooiste mariene gebied ter wereld.

Boracay, Filipijnen

Dit eiland in de Filipijnen is in 1990 verkozen (door BMW Tropical Beach) tot een van de beste en mooiste stranden ter wereld. Ook in 1996 viel het eiland in de prijzen.

Horseshoe Bay, Bermuda

Prachtig weer, kristalhelder water en een prachtige zandvlakte gegarandeerd! Een zeer geliefd strand in het Caribisch gebied, hoewel je beter wel over een goedgevulde portemonnee kan beschikken: deze locatie staat bekend als een van de duurste ter wereld.

Lanikai Beach, Hawaii

Geen groot strand, maar wel een van de mooiste die Hawaii te bieden heeft. Leuk detail is het uitzicht op de twee kleine eilandjes (Mokuluas) die een stukje verderop liggen.

Bora Bora, Tahiti

Bora Bora, een adembenemend eiland in de Stille Oceaan. Palmbomen en hibiscussen dragen bij aan het ultieme vakantiegevoel. Op het eiland wonen maar 4.500 mensen, dus rust gegarandeerd!

Of mooie stranden toch maar wat dichterbij huis?

Als je nog geen geldboom in de tuin hebt staan, kan je je geluk beter dichter bij huis beproeven. Ook in Europa zijn heel mooie stranden te vinden, hoewel je daar in veel gevallen wel voor naar de Middellandse Zee-kust moet afreizen. Een paar aanraders:

  • Praia de Rodas, Spanje
  • Islet Hrisi, Griekenland
  • Navagio Beach Zakynthos, Griekenland
  • Cap Ferret, Frankrijk
  • Valencia, Spanje

Veel plezier gewenst op je strandvakantie!


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020