Excite

Mooie en onbekende vakantiebestemmingen

Mooie vakantiebestemmingen

De wereld kent talloze mooie vakantiebestemmingen. Het kan dan ook heel moeilijk zijn om een leuke vakantie te kiezen. Soms kan het aan te raden zijn om eens een bestemming te zoeken die minder bekend is. Want ook deze vakantiebestemmingen zijn zéér de moeite waard. Wat dacht je bijvoorbeeld van landen als Guatemala en Maleisië?

Guatemala

Guatemala staat vooral bekend om de oude Mayasteden. Vooral Tikal is wereldberoemd. Dit is één van de grootste Mayasteden die gevonden is en de stad ligt midden in de jungle. Veel toeristen bezoeken alleen Tikal, maar Guatemala heeft meer. Antigua is bijvoorbeeld de voormalige hoofdstad van het land, omringd door meerdere vulkanen. Er hangt een bijzondere en vriendelijke sfeer en je kunt veel vrouwen in typische klederdracht zien. Een uitstap naar een vulkaan behoort tot de mogelijkheden. Ook een echte aanrader is Semuc Champey. Dit is een ondergrondse rivier. Door het water onder de grond komen er poeltjes water boven de grond, waar je heerlijk kunt zwemmen. Ga ook zeker op zoek naar de bijzondere vogel: Quetzal. Dit is de nationale vogel van het land en zeer zeldzaam.

Maleisië

Maleisië ligt aan de andere kant van de wereld en vooral Kuala Lumpur is erg bekend door de Petronas Towers. Toch zijn er nog meer mooie bestemmingen in Maleisië. Ga bijvoorbeeld naar het eiland Langkawi, een echt bounty-eiland met witte stranden. Ook kun je naar Taman Negara gaan. De oudste jungle ter wereld. Hier kun je verschillende excursies maken en als je geluk hebt, kom je onderweg olifanten tegen. Een dier dat je zeker tegen zult komen is echter de bloedzuiger. Ongevaarlijk, maar wel irritant. Wil je in het verre Maleisië nog een Nederlands gevoel krijgen? Ga dan naar Malakka. Dit is een stad met veel Nederlandse invloeden. Zo ben je toch nog een beetje dicht bij huis.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021