Excite

Mooiste wolkenkrabber ter wereld staat in Barcelona

Hotel Porta Fira in Barcelona heeft de prijs voor mooiste wolkenkrabber ter wereld in de wacht gesleept. De Emporis Skyscraper Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een wolkenkrabber die er qua ontwerp en functionaliteit letterlijk boven uitsteekt. Om genomineerd te worden voor een award moet het gebouw minimaal 100 meter hoog zijn. Daarnaast moet het gebouw op het laatst in het jaar van de prijsuitreiking worden opgeleverd.

Hotel Porta Fira had concurrentie te verduren van 300 andere wolkenkrabbers. Dat lengte niet mocht baten, bleek wel toen het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa in Dubai, genoegen moest nemen met een tweede plaats. De Tour CMA CGM gelegen in Marseille belandde op de derde plek.

Het winnende hotel heeft een hoogte van 113 meter en telt 26 verdiepingen. De torenflat is gelegen in een buitenwijk van Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat. Het winnende ontwerp wordt geëerd vanwege zijn kleurrijke uitzicht en surrealistische vormgeving en is een creatie van de beroemde Japanse architect Toyo Hito en werd in 2009 al gebouwd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020