Excite

Moskou

Moskou is de hoofdstad van Rusland en zeer geschikt voor een stedentrip. De stad heeft ruim tien miljoen inwoners en er is ontzettend veel te zien. Voor toeristen is het vaak even wennen in Moskou, omdat het heel anders is dan de Westerse wereld, maar het is zeker aan te raden om een keer te bezoeken.

Het bekendste van Moskou is toch wel het Rode Plein met daarop het Kremlin. Het Kremlin is totaal ommuurd en de muur is meer dan twee kilometer lang. Het Kremlin en het Rode plein zijn het hart van Rusland. Niet ver van het Kremlin vandaan ligt de Christus-Verlosserkerk. Dit is de grootste Russisch-orthodoxe kerk ter wereld. Ook is er de Basiliuskathedraal, één van de bekendste kathedralen in Moskou, dat veel vrolijke kleuren heeft. Het is ook dé blikvanger van het Rode Plein.

Moskou heeft tevens meer dan tachtig musea die te maken hebben met de geschiedenis en de cultuur van Moskou en Rusland. Er zijn ook veel musea met kunstcollecties van Russische kunstenaars. Je kunt ook goed uitgaan in Moskou. Zo is er bijvoorbeeld het Bolsjoj theater, met opera’s en balletuitvoeringen. Ook kun je op veel plekken terecht om iets te drinken. De lokale drank is whiskey. Tevens zijn er genoeg eettentjes waar je terecht kunt.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021