Excite

Ms Rotterdam maakt historische overtocht

In een tijd van vliegtuigen is het gemakkelijk om te vergeten dat intercontinentale reizen vroeger vooral met de boot gedaan werden. Een icoon is de Holland-America lijn, dat reizen tussen Europa en de Verenigde Staten verzorgt. Veertig jaar geleden voer de SS Rotterdam voor het laatst naar Amerika. Vorige week was er weer iets van de oude glorie te beproeven, toen de Ms Rotterdam het ruime sop koos. Het mocht dan een moderner schip zijn, de passagiers van het cruiseschip werden ouderwets uitgezwaaid.

De passagiers konden zich verheugen op uitzwaaiers die niet alleen op de kade in Rotterdam-Zuid stonden, maar die ook op de Willemskade, de Westerkade en de Parkkade te vinden waren. Bij Hoek van Holland konden de passagiers kijken naar een vuurwerkshow. Ook kreeg de Ms Rotterdam een eresaluut van haar voorvader, de ss Rotterdam.

De Ms Rotterdam vaart met zo’n 1300 passagiers via Dover naar New York. Het is de eerste keer sinds 1971 dat de reis plaatsvindt. Het schip is van alle gemakken voorzien, zoals een zwembad en een bioscoop. Hoewel een overtocht op het cruiseschip behoorlijk prijzig is, is het wel een ervaring die je maar één keer in je leven meemaakt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021