Excite

Musea in Nederland

Nederland heeft een zeer rijke historie. Veel van die historie is ook vandaag de dag nog te bekijken. Niet in het echt, wel in musea. Hoewel een museum misschien stoffig over kan komen, zijn de meeste musea juist heel erg leuk en vaak ook nog behoorlijk onderhoudend. Neem daarom gerust eens de tijd voor een dagje uit naar het museum, wie weet steek je er ook nog wat van op!

Een van die onderhoudende musea van Nederland is de Museumstoomtram. Deze tram rijdt als het ware door een levend museum en komt onder andere langs de historische, gerestaureerde, stationsgebouwen in Opperdoes, Twisk, Wognum en Medemblik.

Houd je meer van oude meesters, dan ben je in het Mauritshuis in Den Haag aan het juiste adres. Hier zijn onder andere het Meisje met de parel van Johannes Vermeer, De Anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt en Het puttertje van Carel Frabritius te bewonderen.

Als je nog even geduld hebt, kun je binnenkort ook weer naar het Armando Museum in Amersfoort. Dit museum brandde in 2007 helemaal af. De collectie ging toen praktisch helemaal verloren. Dankzij een gulle gift van de BankGiro Loterij kan nu in oktober weer gestart worden met de herbouw, waardoor het publiek vanaf 2012 weer zal kunnen genieten van de collectie.

Overigens worden ook de Museumstoomtram en het Mauritshuis gesteund door giften van de BankGiro Loterij. Met dit geld kunnen delen van de musea herbouwd of gerestaureerd worden, maar kunnen er ook nieuwe stukken worden aangekocht. Zo blijft het museum interessant, ook voor de bezoeker!

Afbeelding: Flickr account Photocapy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020