Excite

Naar de camping in Frankrijk

Het aantal campings in Frankrijk is indrukwekkend. In het hele land kun je je tent opzetten, een camper huren, een huisje betrekken of in een vooropgezette tent met keuken en koelkast verblijven. De faciliteiten verschillen van sober tot bijzonder luxe; met waterparadijzen en restaurants. Kamperen kan behelpen zijn, maar in Frankrijk kun je vooral kiezen voor luxe in een tent.

Om te kijken wat voor camping geschikt voor je is, is het goed om te weten wat de sterrenkwalificaties van Franse campings inhouden. Ten eerste kun je dan kijken naar de gemiddelde grootte van een standplaats. Bij één ster heb je zo’n negentig vierkante meter voor jezelf. Bij drie sterren ga je naar 95 vierkante meter, en je hebt gemiddeld minimaal 100 vierkante meter op een vijfsterrencamping. Voor alle standplaatsen geldt dat je maximaal dertig procent van de oppervlakte van de standplaats mag innemen.

Op campings met drie en vier sterren kun je op het terrein zelf levensmiddelen kopen, meestal in een kleine buurtwinkel of supermarkt. Verder ben je ervan verzekerd dat er buiten Frans ook Engels wordt gesproken door het receptiepersoneel. Dat is een must als je de taal niet kent. Verder is er alleen bij vijfsterrencampings animatie en/of een zaal voor evenementen.

Het moge duidelijk zijn dat er tussen één en vijf sterren veel verschil is. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor de prijzen. Ga daarom uit van de faciliteiten waar je echt niet zonder kunt en kijk met welk aantal sterren deze eisen overeenkomen. Daarna kun je op basis daarvan op zoek naar de beste prijzen voor dat aantal sterren. Deze zomer slaap je precies goed op een Franse camping naar keuze!

Afbeelding: Flickr, C1ssou

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020