Excite

Naar de zon: vluchten naar Athene

Wie nog een vakantie wil boeken naar één van de mooiste Europese steden ter wereld, met een ontzettend rijke geschiedenis, moet zeker de vluchten naar Athene eens bekijken. De hoofdstad van Griekenland is inmiddels ook met haar tijd mee gegaan, maar op de markante heuvel midden in de stad, met daarop onder meer het Parthenon, lijkt het wel of de tijd heeft stil gestaan. Dit is echt een must-see voor iedereen die houdt van geschiedenis en cultuur!

Vluchten naar Athene zijn tegenwoordig lekker betaalbaar, dus voor de prijs hoef je het tenminste niet te laten. Vaak kun je al een vlucht vinden voor minder dan honderd euro. Ook de tijd hoeft geen negatieve factor te zijn, want Athene is slechts een paar uurtjes vliegen. Je kunt er zelfs voor een weekend heen.

Athene is niet alleen de hoofdstad van Griekenland, maar ook direct de allergrootste stad. Het is de hoofdstad van het gebied Attika en is het politieke, economische en culturele centrum van het land. De stad is enorm: er wonen zeker zo’n 5 miljoen mensen.

Omdat Athene zo’n geliefde plek is, zowel voor toeristen als voor Grieken, kan het verstandig zijn om tijdig een plekje te reserveren in een hotel. Dan grijp je daar tenminste niet mis. Ga het liefst een beetje buiten het hoogseizoen, anders is het beklimmen van de Akropolis misschien weer wat te veel van het goede!

Afbeelding: Flickr account Titanas

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020