Excite

Naar Londen: Wat is het beste vliegveld van Londen?

Zoals het een echte wereldstad betaamt, beschikt Londen over verschillende luchthavens. Vijf om precies te zijn: Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton en City Airport. Als je de keuze hebt, dan kies je natuurlijk de beste luchthaven. Maar welke luchthaven is eigenlijk het beste en welke biedt in jouw geval de meeste voordelen? Dat hangt af van wat je wilt!

Heathrow is altijd een goede keuze. Deze luchthaven wordt veel gebruikt voor vluchten vanuit Nederland en heeft goede bereikbaarheid als grootste voordeel. De metro biedt volop mogelijkheden en is niet zo duur.

Omdat Heathrow één van de grootste luchthavens in Engeland is, kan het zijn dat de reizen naar Heathrow wel wat duurder zijn dan bijvoorbeeld naar Stansted, vaak gebruikt door Ryanair. Vanaf Stanstead is het echter wel weer moeilijker om in de stad Londen te komen. Hier ben je zeker meer tijd mee kwijt. Qua geld valt het wel mee; de tarieven voor het openbaar vervoer zijn eigenlijk vergelijkbaar.

Gatwick is een mooie tussenoptie: vaak wat goedkoper dan Heathrow en wat centraler gelegen dan Stansted. Wie bovendien nog eens kiest voor een heel vroege vlucht kan soms nog de helft van de prijs van het ticket afhalen. Dan snijdt het mes aan twee kanten, want zolang je maar voor half 10 aankomt op het vliegveld, kun je een kaart kopen om te reizen buiten de spits en mag je bovendien de hele dag gratis gebruik maken van de metro.

Maakt geld helemaal niet uit en wil je gewoon eigenlijk direct in Londen zitten, vlieg dan op London City. Dit is vaak aan de prijs, maar het scheelt je wel veel reistijd om in de stad te komen!

Afbeelding: Flickr account James Cridland

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020