Excite

Naar Sicilië op vakantie: historie, vulkanen en natuur

Sicilië is een eiland dat behoort tot Italië. Het is een bijzonder eiland, dat veel te bieden heeft voor toeristen. Je kunt er rechtstreeks heen vliegen en dan heerlijk genieten van Sicilië en vakantie.

Vulkanen

Op Sicilië heb je verschillende vulkanen. De bekendste is de Etna, die nog steeds actief is. Geregeld kun je een rookpluim uit de Etna zien komen. Ook zijn er excursiemogelijkheden naar de vulkaan. Je kunt zelfs de lava zien of een wandeling maken over één van de kraters. Een andere vulkaan is de Vulcano. Dat is tevens een eilandje, vlakbij Sicilië. Vulcano is niet meer actief, maar je hebt wel de mogelijkheid om een zwavelbad te nemen en heerlijk te ontspannen.

Romeinse theaters

Op Sicilië heb je verschillende Romeinse theaters. Je kunt hier goed zien hoe de theaters er vroeger uitzagen. Het is indrukwekkend om te zien hoe groot het was en wat er nog steeds van overgebleven is. Als je geluk hebt, is er zelfs een optreden in één van de theaters wanneer je op Sicilië bent.

Shoppen

Op Sicilië heb je veel mogelijkheden om te shoppen. Er zijn verschillende modewinkels, maar ook kleine specialistenzaken. Qua souvenirs kun je ook veel bijzondere dingen kopen. Zo kun je bijvoorbeeld beeldjes kopen gemaakt van lava. Of ga voor beeldjes van hout.

Eten

Het eten op Sicilië is erg goed. Er zijn veel visgerechten en natuurlijk kun je ook veel pasta's en pizza's vinden. Echt typisch voor Sicilië is het broodje ijs. Dit klinkt bizar, maar smaakt wel erg goed. Zie het wel als een echte maaltijd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020