Excite

Naar Zuid Duitsland op vakantie? Laat je verrassen!

In Zuid Duitsland op vakantie gaan, betekent een gevarieerde en ruime keuze aan 'things to do and to see'. Wie alles wil zien wat dit gedeelte van Duitsland te bieden heeft, kan nog jaren terugkomen. Elk van de vijf delen van Zuid Duitsland heeft zijn eigen kenmerken. Hieronder alvast een aantal hoogtepunten.

Frankenland

Met als kenmerkende plaatsen Bamberg, Würzburg en Nürnberg, is Frankenland prachtig gelegen aan de Regnitz. De natuurgebieden Fränkische Schweiz, het Rhöngebirge en het Fichtelgebirge bieden prachtig natuurschoon. De streek kent heerlijke wijnen en wie van opera houdt, bezoekt de Wagner festen in Bayreuth.

München en omgeving

De hoofdstad van Bayern is een prachtstad om te verblijven. München is ruim opgezet met brede lanen, heeft een bijna geheel autovrij centrum waar je van antiek tot de laatste mode kunt shoppen, kent heel veel groen in prachtige parken en wordt gekenmerkt door een erg gemoedelijke sfeer. In de naaste omgeving is een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Dachau indrukwekkend en eigenlijk noodzakelijk. Verder bieden de vele meren in de directe omgeving van de stad voldoende recreatiemogelijkheden. De Ammersee en de Starnberger see zijn de bekendste, maar daardoor gelijk de drukste.

De Beierse Alpen

Een uur rijden vanuit München en het heuvellandschap gaat ineens over in het Alpenlandschap. Je vindt er onder meer de Zugspitze, met zijn 2960 meter de hoogste top van Duitsland. Bezoek Garmisch Partenkirchen en beklim de schans om te zien waar de springers van af gaan als u op 1 januari kijkt. Naast skiën zijn zeker in de zomer bergbeklimmen, wandelen en mountainbiken populair. Voor de durfallen is er de mogelijkheid tot raften, abseilen of deltavliegen.

Midden en Oost Beieren

Deze gebieden zijn niet dicht bevolkt. Hier komen vooral de wandelaars en de fietsers aan hun trekken, hoewel steden als Passau, Regensburg en Passau een bezoek meer dan waard zijn.

Reizen

Wie met de auto gaat en niet aan één plaats gebonden wil zijn, kan het beste de Romantische Strasse volgen die veel afwisseling kent en waar je in hotels en pensions kunt verblijven met heerlijke menu's en lekkere streekwijnen.

Met het vliegtuig is de reis kort en er zijn diverse opstapplaatsen. De bekende ticketsites bieden allemaal voldoende vluchten aan.

Ook met de trein zijn de meeste steden goed bereikbaar. De reis is comfortabel en net zo lang als met de auto.

Verblijven

De streek biedt een ruime keuze aan vakantieverblijven. Luxe campings aan de meren, mooi gelegen pensions en hotelletjes, veel vakantieparken met een uitgebreide keuze aan huisjes en veel sfeervolle en uitstekende hotels. Een bezoek aan Booking.com of een van de gerenommeerde aanbieders van vakantiehuizen geeft voor iedere beurs een goed aanbod.

In Zuid-Duitsland op vakantie gaan, is een absolute aanrader. Voeg aan de prachtige natuur, het overwegend goede weer en de hulpvaardige bewoners toe en je vakantie kan niet meer mis.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020