Excite

Naast IJshotel en IJskerk ook IJsmoskee

Het ijshotel in Zweden is van plan uit te bereiden. Niet met een extra hotel gebouw, of een mooi ijszwembad, maar met een moskee. De Zweden bouwen elk jaar al een kerk van ijs, en nu moet daar dus ook een gebedshuis voor moslims bij komen. Deze winter komt nog te vroeg voor de moskee, maar volgend jaar moet het bouwwerk naast de kerk komen te staan.

Net zo populair als IJskerk

De directeur van het ijshotel, Ynge Bergqvist, is verheugd over het nieuwe idee: "Wij staan overal voor open en zijn voor de vrijheid van godsdienst," zo tekent AD.nl op. Ieder jaar bouwen de eigenaren van het ijshotel een ijskerk, die ze vervolgens aan de Christelijke gemeenschap schenken om er op Tweede Kerstdag een dienst te houden. De ijskerk is mateloos populair, en een geliefde trouwlocatie. Ieder jaar trouwen er zo'n 150 stellen.

Imam Mahmoud Aldebe hoopt dan ook dat de moskee net zoveel succes zal hebben. Voor wrijving met de ijskerk is Aldebe niet bang: "Integendeel, het kan dé manier zijn om een dialoog te zoeken tussen verschillende religies en culturen. Een imam zou toeristen meteen ook kunnen rondleiden en ze wat meer vertellen over wat het betekent om moslim te zijn." Volgens de imam is iedereen erg enthousiast over de plannen.

Toeristen uit de hele wereld

Overigens is de moskee volgens directeur Bergqvist niet bedoeld om extra toeristen te lokken, maar als aanvullende service voor gasten van het ijshotel. Volgens Bergqvist komen de toeristen uit alle windstreken op het hotel af, en is een moskee in de buurt dus geen overbodige luxe.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020