Excite

Napels: Een plek om te blijven!

Goethe sprak al eens de legendarische woorden: Een mens die Napels heeft gezien kan nooit meer treurig zijn. We zijn zelf op onderzoek uit gegaan om te kijken of het klopt!

Napels heeft een hele rijke geschiedenis: kunst, cultuur en niet te vergeten een beroemde gastronomie. Er zijn heel veel gerechten uit deze stad afkomstig, bijvoorbeeld espresso, ijs en spaghetti.

Wie wat wil zien moet dus naar Napels, je kijkt namelijk uit over de Golf van Napels. Vanaf de stad zie je de vulkaan Vesuvius liggen, met aan de voet daarvan Pompeii. Er zijn tal van musea die je kunt bezoeken en je kunt de berg Capodi beklimmen voor een schitterend uitzicht over het kasteel Nuovo.

Italiaanse steden worden vaak in verband gebracht met criminaliteit en maffia. We kunnen je gerust stellen! De criminaliteit ligt niets hoger dan in vergelijkbare andere Europese steden. Het verkeer kan zich wel eens iets anders gedragen dan je gewend bent. Mensen hebben vaak veel haast en voorrang neemt men daar vaak zelf al!

Napels is goed voorzien van hotels, bed and breakfast overnachtingen, pensions en kamers bij particulieren. Voor ieder zijn budget is er dus wel een passende overnachting te vinden.

Napoliteanen zijn meesters in eten bereiden. Als het nu gaat om een versgemaakte pizza of een heerlijke ijsje, overal in de stad zijn plaatsen te vinden waar je kunt genieten van het eten en drinken.

Goethe had gelijk, Napels is inderdaad een stad om niet te vergeten!

Afbeelding: Flickr account francesco sgroi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021