Excite

Natuur en cultuur op een stedentrip Zürich

Winkelen, de Alpen bezoeken, badderen in de zomer, lekker uit eten; in Zürich is alles mogelijk binnen de stadsgrenzen. Die variatie maakt de Zwitserse stad dan ook zo leuk. Van natuurliefhebbers tot cultuurliefhebbers, iedereen zal een leuke stedentrip hebben in Zürich.

Culturele bezienswaardigheden Zürich

Zürich heeft meer dan vijftig musea en honderden galeries. Kunstliefhebbers zullen hun hart dan ook kunnen ophalen in de Zwitserse stad. Bezoek bijvoorbeeld het Kunsthaus Zürich of het Rietberg Museum. De meeste galeries in Zürich zijn te vinden op de zogenaamde ‘art mile’ de Rämistrasse, of rondom de voormalige Löwenbräu brouwerij. In de Fraumünster Kirche zijn prachtige glas-in-loodramen van kunstenaar Marc Chagail. Met kinderen op pad? Een beklimming van de Grossmünster Kirche wordt dan ongetwijfeld een succes.

Badderen en natuur in Zürich

Genoeg van alle kunst en cultuur? Vanuit Zürich ben je in een halfuurtje op de top van de Uetliberg; een mooi uitzichtpunt en wandelparadijs van waar je zowel de stad als de Alpen kunt zien. Op een uur rijden van Zürich ligt ook de Rijnwaterval. Dit is de grootste waterval van Europa. In de zomer zijn er maar liefst achttien openlucht zwemplekken in de stad. Vooral de karakteristieke mannen- en vrouwenbaden zijn typisch voor Zürich, zoals Frauenbadi, Rimini en Enge.’s Avonds veranderen sommige van deze baden in restaurants, bars of theaterdecors.

Winkelen in Zürich

Om te winkelen heb je in Zürich geen kaart nodig. Gebruik als oriëntatiepunt de Lindenhof. Aan de ene kant ligt het multiculturele Niederdorf met de Niederdorfstrasse als belangrijkste straat. Aan de andere kant ligt Schipfe waar winkels met traditionele items worden afgewisseld met hypermoderne Zwitserse designshops. Voor de luxe merken ga je naar de Bahnhofstrasse. Hier koop je bijvoorbeeld echte Zwitserse chocolade bij Sprüngli.

Hip Zürich

In het westen van Zürich bevinden zich de hippe districten Kreis 4 en Kreis 5. Kreis 4 zit bomvol met hippe cafés, kleine galerieën en aparte winkels. Op zaterdag is er een leuke rommelmarkt voor filmhuis Kino Xenix. Kreis 5 is een rauwe versie van het zo beschaafde Zürich. Voormalige pakhuizen, hangars en containers zijn omgetoverd tot moderne restaurants, clubs en bars. Winkelen doe je onder het spoor, waar een echte markthal is ontstaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020