Excite

Natuur in de VS: Alaska

Veel mensen denken dat Alaska een land is. Dit is echter niet waar: het is één van de Verenigde Staten van Amerika. De staat is erg dunbevolkt en liefhebbers van natuur kunnen er heel erg goed terecht.

De grootste stad is Anchorage, waar bijna de helft van de bevolking woont. Vlakbij de stad is het Anhorage Wildlife Refuge, waar je veel verschillende vogelsoorten kunt zien. De tweede grootste stad is Fairbanks. In deze stad kun je veel historie zien die te maken heeft met Alaska.

In Alaska heb je prachtige natuur. Er zijn veel nationale parken die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Het bekendste nationale park is Denali, waar je prachtige wandeltochten kunt maken. In Kenai National Fjords kun je de gletsjers van dichtbij zien. En wil je een mooie waterval zien? Ga dan naar de Russian Falls.

Excursies in Alaska zijn een must, omdat je veel bezienswaardigheden anders niet zult zien. Ook is het mogelijk om speciale excursies te maken waarbij je de beren in Alaska kunt zien. In Alaska leven erg veel grizzly beren en het is mogelijk om met een professional op zoek te gaan naar deze dieren. Je kunt ook kiezen voor een boottocht, waarbij je op zoek gaat naar walvissen en orka’s

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019