Excite

Natuurgebieden in Amerika: Grand Canyon

De Grand Canyon is een nationaal park in de Amerikaanse staat Arizona. De Grand Canyon is een diepe kloof die is ontstaan door het water van de Colorado-rivier. De Grand Canyon heeft een lengte van ruim 400 kilometer en de breedte verschilt van 15 tot 29 kilometer.

Er zijn drie toegangen tot het park en er rijdt een shuttlebus waar je gratis gebruik van kunt maken. Er zijn enkele bezienswaardigheden van waar je een goed beeld hebt op de Grand Canyon. Zo is er de Grand Canyon Village, waar de meeste bezoekers binnenkomen. Je kunt vanaf hier twee kanten op met de shuttlebus. Ook is er het Yavapai Observation Station, waar je door ramen een panoramisch uitzicht hebt op de Grand Canyon.

Er zijn veel wandelingen bij de Canyon. Je hebt de Rim Trail, die 15 kilometer lang is en toont je de Grand Canyon op zijn meest majestueuze manier. Onderweg zijn verschillende haltes van de shuttlebus, zodat je zelf kunt bepalen hoe lang de wandeltocht wordt. Ook is er de Bright Angel Trail, die in de Grand Canyon naar beneden daalt.

Bij de Grand Canyon kun je ook veel bijzondere activiteiten doen. Zo kun je bijvoorbeeld een rit maken op een muilezel naar beneden. Ook is het mogelijk om een helikoptervlucht te maken boven de Grand Canyon. In de Colorado kun je raften of een boeiende riviertocht maken.

Hoe je er komt: Er liggen twee grote luchthavens op een halve dag afstand van de Grand Canyon. Dat zijn Las Vegas McCarran International Airport en Phoenix Sky Harbor Airport. Rechstreeks vliegen kan op dit moment niet, maar er zijn vijf vluchten per dag vanuit Phoenix. Heb je de tijd, dan kan je ook naar de Grand Canyon Village. Houd er dan wel rekening mee, dat je de vallei niet kan zien vanuit de trein. Geschikte plaatsen om te overnachten zijn er genoeg: Rond de Grand Canyon zijn diverse campings, hotels en lodges te vinden om de nacht door te brengen.

Afbeelding: S. Peters

Dit artikel maakt deel uit van de reeks De zeven natuurwonderen volgens Excite

Fotogalerij: De Grand Canyon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021