Excite

Nederland massaal op Pinkstervakantie

Ondanks de crisis gaan ook in 2011 honderdduizenden Nederlanders met Pinkstervakantie. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) zullen in totaal zo'n 800.000 Nederlanders het komende weekeinde er even tussen uit gaan.

Van deze 800.000 toeristen zullen er ongeveer een half miljoen in Nederland zelf blijven, de rest gaat voor een korte vakantie naar het buitenland. Volgens het NBTC zijn deze cijfers gelijk aan de statistieken van vorig jaar.

Van de mensen die in Nederland op pad gaan, vertrekt veertig procent naar de camping. Tevens staan er in ons land voor komend weekeinde enkele bekende evenementen op het programma, zoals Vlaggetjesdag in Scheveningen, culinair Eindhoven en het grote muziekevenement Pinkpop in het Limburgse Landgraaf

Pinkpop zal ook dit jaar weer drie dagen duren en heeft een breed aanbod van bands uit binnen- en buitenland. Grote namen die komen zijn Eliza Doolittle, Deadmau5, Plain White T's, Kaizer Chiefs, Go Back to the Zoo, Scouting for Girls, Tim Knol, Kings of Leon, Wolfmother en Foo Fighters.

Voor de mensen die in Nederland blijven, lijken de weersverwachtingen zeer aardig. Het KNMI verwacht dat voor komend weekeinde een flink aantal zonuren op het menu staan. Wel blijft, net als de afgelopen dagen, de buienkans voortdurend aanwezig. Waarschijnlijk wordt het gemiddeld 18 tot 19 graden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020