Excite

Nederland: Lekker weg in eigen land

Veel mensen kiezen er elk jaar weer voor om naar het buitenland te reizen. Vaak vliegen ze naar verre oorden en wordt er ter plekke een hotel geboekt. Helemaal niet nodig! Nederland heeft genoeg bezienswaardigheden voor een heerlijke vakantie.

Zo kent Nederland al honderden jaren een monarchie, en kun je zelfs Paleis Soestdijk bezichtigen! Kaarten zijn online verkrijgbaar, en tegen een kleine meerprijs kunnen ook de tuinen van Soestdijk bezichtigd worden.

Wie een dag aan zee wil kan natuurlijk naar de Scheveningse duinen gaan, maar een dagje naar een van de eilanden is ook de moeite waard. Heerlijk uitwaaien aan de kust terwijl het vasteland gewoon in zicht is, de dag afsluitend met een heerlijke maaltijd in één van de vele restaurants.

Wie Nederland zegt, zegt vaak ook tulpen en klompen. We zijn wereldwijd beroemd om onze tulpen, en in de lente kunnen wordt in de Keukenhof een expositie gemaakt van miljoenen tulpen. Wie niet naar de Keukenhof wil kan ook naar de Noordoostpolder of naar Flevoland rijden. Hier vind je ruim 2000 hectare met tulpen!

Is Nederland te groot voor je? Madurodam is de kleinste stad van Nederland. Grachten, sfeervolle geveltjes en andere typisch Hollandse taferelen zorgen voor een feest van herkenning. Alles is op schaal 1:25 nagebouwd. Gegarandeerd plezier voor jong en oud!

Zoals je ziet zijn er talloze evenementen, feesten en andere bezienswaardigheden in ons eigen land. Tel daarbij op de luxe hotels voor een betaalbare prijs en Nederland is helemaal zo gek nog niet!

Afbeelding: Flickr account bslmmrs

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020