Excite

Nederland maakt zich klaar voor Koninginnenacht en -dag

29 april is het Koninginnenacht en wordt de Koninginnedag al uitbundig gevierd in heel Nederland. Koninginnedag is op 30 april, waar uiteraard ook veel festiviteiten plaatsvinden. Voor veel mensen is Koninginnenacht een groter feest dan Koninginnedag.

Net als ieder jaar is het tijdens de Koninginnenacht weer één groot feest in Amsterdam. In vrijwel ieder café en discotheek zijn er leuke evenementen en activiteiten. Zo zijn er bijvoorbeeld optredens in het concertgebouw. Maar behalve in Amsterdam, vinden er ook in veel andere plaatsen activiteiten plaats. Zo heb je bijvoorbeeld de Haagse KoninginneNach, met optredens van Beef, Moke, DJ Isis en Stereo. In Eindhoven is er in de Effenaar een evenement met zowel Trance, Rock en Burlesque. In Den Bosch zijn optredens van artiesten zoals BZB, Enge Buren en A-live. In Mariahout is het enige echte Royalfestival, met veel verschillende optredens.

Tijdens Koninginnedag staan er in Amsterdam op het museumplein artiesten zoals Alain Clark, Gerard Joling, Racoon, Van Velzen en Niki. In Arnhem zijn er optredens van Hit-me Tv en Roosbeef en in Nijmegen is het festival Oranjepop dat gratis toegankelijk is. De Staat zal hier optreden. Metalliefhebbers kunnen naar Kaatsheuvel, met optredens van Against All Laws en Wasted Bullet.

En wie geen zin heeft in de vele optredens kan ook naar een kleedjesmarkt gaan, die vrijwel overal te vinden zijn.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020