Excite

Nederland scherpt reisadvies Turkije aan

  • © Getty Images
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft woensdag het reisadvies voor Turkije aangescherpt. Dit werd gedaan naar aanleiding van een waarschuwing die de Turkse politie heeft afgegeven. Het reisadvies verandert qua classificering niet, want er was al aangegeven dat er bepaalde veiligheidsrisico's verbonden waren aan een trip naar Turkije.

Het advies is wel verder gespecificeerd. De Turkse politie heeft namelijk gewaarschuwd voor mogelijke aanslagen op drukke plekken. Dit kunnen onder meer metrostations zijn, maar ook bushaltes. Met name Istanbul blijkt gevaarlijk te zijn. Het ministerie heeft ook aangegeven de ontwikkelingen op de voet te volgen en het publiek in te lichten over nieuwe informatie, als dit nodig is.

Eerder vandaag waarschuwde Duitsland Turkije al voor aanslagen in het openbaar vervoer, die mogelijk gepleegd zouden worden in reactie op aanvallen door de Turkse luchtmacht op de Koerdische PKK. Er zou sprake zijn van verhoogde aanvalsactiviteit bij de PKK. Waar die waarschuwing op gebaseerd is, werd niet aangegeven.

De veiligheidssituatie in Turkije is verslechterd naar de zelfmoordaanslag op 20 juli in Suruç, waarbij 32 mensen om het leven kwamen. Ook de gewelddadige aanslagen die daarna volgden in het zuidoosten van Turkije hebben veel invloed gehad op de veiligheidssituatie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021