Excite

Nederland vakantieland

De eerste plek om te beginnen met je vakantie kan gewoon je eigen woonplaats zijn. Het is opvallend hoe weinig mensen hun eigen stad of dorp kennen. Om inspiratie op te doen kun je terecht bij de plaatselijke VVV, of gewoon online. Lees meer over de evenementen in de woonplaats en omgeving, pak de fiets of ga wandelen, bezoek natuurgebieden in de buurt, en slaap vervolgens lekker thuis.

Wil je toch meer een vakantiegevoel, dan kun je dat krijgen aan de andere kant van het land. Kies voor een plaats die je niet kent, of juist voor bekende steden en plaatsen die je altijd al had willen bezoeken. Ontdek zo een heel ander stuk Nederland kort of juist iets verder van huis.

Wat de accommodatie betreft; Nederland heeft alles wat je nodig hebt. Of je nu houdt van kamperen of juist van pure luxe, je hebt keuze in overvloed. Zo zijn er vakantieparken, onder andere van Landal en Center Parcs, waar je een eigen huisje (of soms hotelkamer) hebt en gebruik kunt maken van de vaak luxe faciliteiten in het park. Verder kent Nederland talloze hotels, variërend van pensions tot middenklasse en tophotels.

Wil je een keer gaan voor bijzonder, voel je dan een miljonair in een luxe villa. Hoe? Sites als AanZee.com, belvilla.nl en luxevakantiehuizen.nl hebben vaak de mooiste villa’s voor een relatief laag bedrag. Ga je met je familie of vrienden naar de villa, dan deel je de weekprijs en slaap je soms nog goedkoper dan in een luxehotel. Het is allemaal mogelijk in Nederland!

Afbeelding: Flickr, Ben

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021