Excite

Nederlander boekt nog geen zomervakantie

Hoewel de winter inmiddels weer echt achter de rug is en veel mensen alweer uit kijken naar de zomer, zijn er nog maar weinig Nederlanders die ook daadwerkelijk hun zomervakantie geboekt hebben. Volgens het ANVR liggen de cijfers achter op vorig jaar.

In 2009 waren er rond dezelfde tijd al een procent meer boekingen gedaan. Reisbureaus hopen dat het aantal boekingen vanaf 1 april, het officiële begin van het zomerseizoen voor reisbureaus, wél toe zal nemen.

Vorig jaar had de reisbranche het ook al moeilijk en bleek dat veel mensen hun vakantie uitstelden of gewoon op een laat moment boekten om gebruik te kunnen maken van leuke aanbiedingen. Daarnaast kiezen mensen steeds minder vaak voor een pakket. Het aantal vliegtickets dat gekocht wordt stijgt wel, maar die tickets kunnen ook via internet of de luchtvaartmaatschappij gekocht worden.

Veel mensen reizen naar Europa, maar kopen hiervoor enkel een trein- of vliegticket. Hun overnachtingen regelen ze op een andere manier. Bij de mensen die wél al geboekt hebben, is Turkije in opkomst. Hier zijn veel meer reizen naar geboekt dan in voorgaande jaren.

Vreemd genoeg lopen trein- en autovakanties op dit moment helemaal niet. Het gebrek aan boekingen lijkt dan ook niet te wijten aan een gebrek aan geld of aan de crisis, want als dat wel het geval was, dan zou het toch logischer zijn dat juist vliegvakanties en verre vakanties aan populariteit inboeten.

Afbeelding: Flickr account Vince Alongi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021