Excite

Nederlander wil niet zonder vakantie

Recessie of niet; de gemiddelde Nederlander doet het liever niet zonder vakantie. Ook dit jaar zullen er volgens onderzoek van de ANWB weer ongeveer 35,5 miljoen vakanties gehouden worden.

Iets meer dan de helft van deze vakanties wordt gevierd in eigen land. Als het weer tijdens de zomer maanden erg mooi is, groeit dat aantal meestal ook nog wat en kan het zijn dat het totale aantal vakanties uit komt op 36 miljoen.

Omdat de economische crisis bij veel Nederlandse gezinnen zorgt voor een krapper budget, zijn Nederlanders wat zuiniger. Door dichterbij op vakantie te gaan, de eigen auto te pakken en te verblijven in een bungalow of op een camping weten ze voldoende te besparen om toch ruimte te maken voor een vakantie.

Wel houden mensen het in 2010 vooral bij een enkele vakantie. Eerder werden er nog regelmatig impulsvakanties geboekt, maar dat zal dit jaar minder het geval zijn.

De Nederlanders zoeken dit jaar vooral Duitsland op. Ongeveer 3,6 miljoen vakanties zullen hier worden doorgebracht. Daarna zijn Frankrijk en België populair. Die landen kunnen respectievelijk op 2,8 en 2 miljoen vakantiegangers rekenen. Spanje volgt op een vierde plek met 1,5 miljoen mensen.

Als het gaat om verre vakantiebestemmingen, dan blijven de Verenigde Staten favoriet. Dit komt met name door de gunstige dollarkoers. Dit maakt een vakantie een stuk goedkoper dan normaal. De extra beveiliging die deze maand werd ingevoerd en ongetwijfeld voor enorme wachtrijen zal zorgen, moet je er dan wel bijnemen...

Afbeelding: Flickr account ©Ahmed Amir

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021