Excite

Nederlanders boeken zomervakantie na mislopen EK

  • © Getty Images
Een flink aantal Nederlanders heeft besloten om tóch op vakantie te gaan, nu blijkt dat Oranje niet mee mag doen aan het EK. Het aantal geboekte zomervakanties is aanzienlijk gestegen nadat dit bekend werd.

In de afgelopen weken nam het aantal geboekte vakanties met maar liefst 18 procent toe ten opzichte van vorig jaar rond deze tijd. Het gaat dan om vakanties in juni en juli, maanden die normaal gesproken samenvallen met het EK. Dit blijkt allemaal uit gegevens van de ANVR-reisbranche.

Nederlanders zouden, nu duidelijk is dat Oranje is uitgeschakeld, nog profiteren van vroegboekkortingen. Normaal gesproken wachten mensen vaak af als er grote voetbaltoernooien plaats gaan vinden. De reisbranche moet het dan meestal meer hebben van de last-minutes. Nu is dat echter dus andersom.

Vooral zonnige landen zijn in trek. Reisbureaus krijgen vooral aanvragen voor Griekenland, Spanje en Portugal. Frankrijk, het land waar het EK gehouden wordt, is voor komend jaar minder populair. Normaal gesproken wordt zo'n gastland nog wel veel bezocht, omdat mensen het dan combineren met het bekijken van een wedstrijd. Nu blijven ze liever weg uit zo'n land. Dat scheelt veel geld en ook veel drukte.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021