Excite

Nederlanders zoeken de sneeuw op

Hebben we in Nederland net een paar heerlijke Paasdagen voor de boeg, zoekt het gros van de Nederlanders tóch weer de sneeuw op. Nu zijn met name de wintersportgebieden in het midden van Europa erg favoriet. Veel Nederlanders grijpen tijdens de paasdagen dan ook hun kans om van de sneeuw te genieten.

Natuurlijk wordt het plotselinge verlangen naar een dik pak sneeuw ook gevoed door hevige sneeuwval. Met name Oostenrijk, Zwitserland en Italië kregen te maken met een aantal heftige buien. Omdat de temperaturen zo rond het vriespunt bleven, kon de sneeuw blijven liggen. Inmiddels is er daarnaast ook nog wat extra sneeuw bij gekomen.

Daarom vertrokken gisterenavond al de eerste bussen met wintersportgangers naar Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Ze gaan op het juiste moment, want de verwachting is dat dit weer in ieder geval nog een week aanhoudt. Ruim voldoende voor een lekker paasweekend dus.

Ook iets dichter bij huis viel weer wat sneeuw; zowel in Groot-Brittannië als in Duitsland kreeg men te maken met behoorlijke buien. Vreemd genoeg is er in de verschillende wintersportgebieden in Frankrijk op het moment helemaal niets te beleven; daar schijnt het zonnetje heerlijk en is geen vlokje sneeuw te zien.

Voor wie liever geniet van het zonnetje biedt Nederland juist weer voldoende mogelijkheden. Hoewel de temperaturen nog niet echt zomers aan doen, zijn ze erg prettig en zeker als de zon zich laat zien, kun je prima een terrasje pakken!

Afbeelding: Flickr account Zach Dischner

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021